Alle Trainingen

Sterk & Zo biedt de volgende trainingen:

De sta sterk training is bedoelt voor kinderen die moeite hebben om voor hun eigen grenzen op te komen, die onzeker zijn en een laag zelfbeeld hebben. Soms zijn ze het slachtoffer van pesten of voelen ze zich buiten gesloten. 

De Training stevige Stap is bedoeld voor aankomende brugklasser. Sommige kinderen zien hier erg tegen op en een training kan ze meer zelfvertrouwen geven om de stap naar het middelbare onderwijs te maken.

Beide trainingen kunnen individueel en in groeptraining gevolgd worden. Tijdens de intake wordt samen met ouders en het kind gekeken naar welke training het meest aansluit. De individuele trainingen zijn altijd maatwerk. 

Sta Sterk op School is een anti-pestprogramma dat pesten benadert als een groepsprobleem. Veel leerlingen zijn tegen pesten, maar weten niet goed wat ze eraan kunnen doen. De focus ligt dan ook op het opkomen voor jezelf en een ander. Het programma wordt zelfstandig of naast schoolbrede programma's ter stimulering van de sociaal-emotionele ontwikkeling aangeboden. 

VIDA is een weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren waarbij de hond ingezet wordt als co-trainer.


Voor meer informatie over de trainingen klik op de desbetreffende training.